dimecres, 25 d’abril del 2018

PROJECTE ELS ANIMALS

Els nens i nenes de segon estem treballant el projecte dels animals.  Investigarem sobre els rèptils, els amfibis, els mamífers, les aus, els peixos, els invertebrats i els animals nocturns.

EXPOSICIÓ ORAL



Ja hem arribat al final del nostre projecte i per aquest motiu avui hem fet l'exposició oral. Ena ha encantat explicar a la resta de companys i companyes el que hem après! Si ens voleu veure entreu aquí!

EXPERIMENT: DISSECCIÓ D'UN PEIX




El passat dilluns vam observar un peix per fora: l'ull, el critalli, les escates, els opercles, les aletes: dorsal, caudal, pèlvica, anal, pectoral. També hem disseccionat el peix per observar com era per dins: les brànquies, les espines... Ha estat un experiment molt emocionant. Si ens voleu veure només heu d'entrar dins aquest enllaç.


EXPERIMENT: QUINA FUNCIÓ FA EL PEDRER DELS OCELLS?




Sabem que els ocells tenen una manera molt especial de menjar. A part del bec tenen un aparell digestiu especial que els ajuda a descompondre el que mengen. Els ocells guarden l'aliment al pap i després passa al pedrer, que és un com un sac amb un sorreta fina que ajuda a desfer l'aliment.  
Vam fer un experiment per saber com els ocells fan servir el pap i el pedrer per descompondre el menjar. Primer vam agafar llavors, les vam humitejar durant 20 minuts dins un recipient d'aigua (el pap fa la funció de humitejar el menjar) després vam agafar una bossa de plàstica i la vam omplir de pedres (per simular un pedrer). Tot seguit, vam posar les llavors humides dins la bossa amb pedres i vam fregar les pedres amb les llavors. Després vam observar que les llavors havien quedat esmicolades (igual que passa al pedrer). Amb aquest experiment hem comprés el procés de digestió dels ocells. Si ens voleu veure entreu aquí!

PORTEM ELS NOSTRES ANIMALS DE COMPANYIA A L'AULA!



Durant aquestes setmanes que estem realitzant el projecte dels animals, hem pogut portar alguns dels nostres animals de companyia per observar de ben a prop les seves característiques. La Tània va portar la seva "cobaya"(conill d'índies), la Laura el seu hàmster i vam observar que tots dos són mamífers que corresponen al grup dels rosegadors. En Jose i en Leo ens van portar tortugues d'aigua i vam observar les característiques dels rèptils. La Marina Ruiz ens va portar el seu periquito i la Lois, una preciosa agapornis. Vam observar les característiques de les d'aquestes aus i vam escoltar el cant que fan per comunicar-se. L'Álex Ávila va portar-nos capgrossos per observar la metamorfosis, és a dir, la transformació que fan des que són larves fins que es converteixen en granotes. Per últim, la Marina ens va portar el seu peix taronja! Va ser divertit observar de ben a prop aquests animalons! Si ens voleu veure, només cal que entreu a l'enllaç!



ELS RÈPTILS

Hem aprés molt sobre els rèptils. Sabem que tots compleixen cinc característiques: tenen columna vertebral, tenen escates, tenen pulmons, són ovípers i tenen la sang freda. 



EXPERIMENTEM AMB UNA SARGANTANA

La Lois ens ha portat una sargantana per poder entendre què vol dir que un animal és de sang freda. Per poder fer l'experiment hem creat una pista ajuntat unes quantes caixes de cartró per la sargantana. Hem deixat la sargantana 20 al sol perquè s'escalfés i després l'hem posat a la pista i hem cronometrat  els segons que ha trigat a recórrer la pista. Després l'hem deixat 20 a l'ombra i hem repetit la cursa. Ha anant molt més a poc a poc! Amb la sang freda ha de reservar l'energia i per això els seus músculs van molt més lents! Quan hem acabat ens hem despedit de la "Sargui" i l'hem deixat en llibertat. Ha estat un experiment molt emocionant! Si ens voleu veure, entreu aquí!


ELS AMFIBIS

Hem aprés molt sobre els amfibis. Sabem que tots compleixen unes característiques: tenen la sang fredatenen columna vertebral, tenen la pell  força llisa i humida, tenen pulmons i els fan servis per respirar però també ho fan per la pell, són ovípers i les famelles ponen els ous dins l'aigua, quan són petits respiren per les brànquies i quan són adults pels pulmons, quan són larves són herbívors i quan són adults carnívors, quan neixen són larves i poc a poc es transformen aquest procés de transformació es diu metamorfosis.  







LES AUS




ELS MAMÍFERS

Hem aprés molt sobre els mamífers. Sabem que tots compleixen unes característiques: tenen columna vertebral, tenen extremitats, en algun moment de la seva vida tenen pèl, tenen pulmons, són vívipers, ja que neixen del ventre de la mare i mamen, són de sang calenta, n'hi ha d'aquàtics, voladors i terrestres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.